Aberfeldy, tjah ...
Fra Edradour gik turen videre - via frokost på den ældgamle Moulin Inn - til Aberfeldy Distillery; et af John Dewar & Sons flagskibe.
Et nydeligt destilleri, hvor nyt og gammelt går fint i spænd. Bag Highlander-statuen ligger resterne af det i sin tid livgivende jernbanespor og det relativt moderne Still House med "garageporte", der tillader effektiv udluftning, men også muliggør reparation og udskiftning af kedlerne, uden at taget skal pilles af. Et Still House design, som ses hos mange destillerier nu om stunder - det er lige før, det er et mere reelt kendetegn end de romantiske og traditionsrige "pagodetagsskorstene".
Vi blev ført rundt af en underholdende guide, som forstod at tilpasse sig sit kræsne publikum; med andre ord kom vi hurtigt frem til smagningen, hvor der var god tid og afslappet, lattermild stemning.
Vi smagte en gavmild stribe dramme:
- Aberfeldy 1999 Single Malt 57.6 % straight from Sherry Cask 5050 - overrasker vel næppe, at det var den bedste
- Dewar's 12 years Blended Scotch 40 % - det er jo ikke nemt for en blend at komme efter en kraftig malt
- Dewar's 25 years Blended Scotch 40 % - der er ikke sket meget i de 13 sidste år, beklager
- Aberfeldy 12 years Single Malt 40 % - øv, en tiger, den har vi set ...
- Aberfeldy 21 years Single Malt 40 % - der var ikke meget krudt tilbage i de tønder og fade, og hvorfor kun 40 %!?
- Aberfeldy 20 years Exceptional Cask Single Malt 54.1 % - se det hjalp på det, alkohol er jo en smagsbærer ...
Jeg har på fornemmelsen, at Aberfeldy gav os alt, hvad de havde den dag; mange tak, det var hyggeligt og fornøjeligt.